Overkapping met sedum dak

Als team ben je altijd benieuwd naar het eindresultaat van een project.. Bij binnenkomst in deze tuin in Schoonhoven, stapten we in een groene oase van rust, met volop speel en lounge ruimte in deze tuin.
De overkapping is gemaakt van Douglas hout waardoor het geheel, inclusief de overstek, onderhoudsvrij is. Het hout zal in kleur vergrijzen op een natuurlijke manier!  

En door de keuze van een overkapping met lichtstraat geeft dit de ruimte enorm veel licht, en tevens bied het schaduw in de zomer. De afwerking is opgenomen in de stijl van het huis, door de Ral kleur van de kozen door te trekken in de kleur van het overstek. Dit geeft een fantastisch resultaat met een strak ontwerp !

De wens van de bewoners was een mooi groen sedum dak. Het uitzicht vanuit de slaapkamer blijft zo ook aantrekkelijker, naast dat sedum daken, beschikken over vele voordelen. Zo maken ze het dak koeler in de zomer door het verdampen van water en het terugkaatsen van zonnewarmte. Daarbij zijn groene daken heel erg goed voor de biodiversiteit, ziet het er mooier uit en neemt het geluid op.
En door het grote belang van verduurzaming bieden veel gemeentes subsidies aan...

Projecten

Filter:
Alle
Hout
Staal